Onze partners

Op deze pagina lees je alles over onze geweldige kunstenaars en illustratoren.

ArdeaA

ArdeaA is een illustrator uit Rusland, haar naam is Albina. Ze vind het geweldig om mooie illustraties te maken en werkt af en toe samen met andere illustratoren. Ze hoopt meer illustratoren aan te trekken in de toekomst en een eigen studio te openen. Wij helpen ArdeaA graag mee om haar naamsbekendheid te vergroten en meer illustratoren aan te trekken. Wil je meer illustraties van haar zien? Kijk dan op Shutterstock via de link hieronder.

 

Dewy Venerius

Dewy is een Nederlandse illustratrice en vormgever, gevestigd in Amsterdam. Tekenen is altijd Dewy’s passie geweest. Al vanaf het moment dat Dewy een potlood kan vasthouden zit ze achter de tekentafel. De verhalen die Dewy bedenkt zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en binnen haar werk komt een fantasiewereld tot leven. De kracht achter Dewy’s werk is dat haar illustraties breed toepasbaar zijn. Zo maakte Dewy bijvoorbeeld een eigen productlijn, maar ook educatief materiaal en een geïllustreerd boek met haar werk. Meer weten over Dewy? Kijk dan op haar website.

Kennedy Nganga

Kennedy Nganga is een kunstenaar uit Mombassa, Kenia. In 1992 kreeg Kennedy een dwarslaesie na een duikongeluk. Na twee jaar lang te revalideren in het ziekenhuis kwam hij thuis met maar één doel, en dat was het worden van een ervaren kunstenaar. Daarnaast wou hij niets liever dan het helpen van kinderen met een handicap, hier zet hij zich dan ook hard voor in.

Een deel van de opbrengst van ieder schilderij dat hij verkoopt gaat naar de 'Momma Kennedy Mission', een missie dat deze kinderen helpt. In het gebied waar Kennedy woont is het heel gewoonlijk om kinderen met een handicap verborgen te houden, Kennedy heeft hier verandering aan gebracht en brengt de kinderen naar buiten, met een kans op een normaal leven.

Stel je nu voor dat je te maken hebt met een dwarslaesie in een land met beperkte medische zorg, geen overheidssteun en zeldzame toegang tot zelfs maar een eenvoudige rolstoel. Het is niet makkelijk voor hem geweest.

Momenteel werkt hij er hard aan om in een rolstoelvriendelijk huis te kunnen gaan wonen, dat nu al drie jaar in aanbouw is, grotendeels gefinancierd door zijn kunstverkoop en enkele vrienden. Hij wilt hier ook een 'missiecentrum' van maken, een plek waar mensen dingen naar toe kunnen brengen zoals rolstoelen en andere hulpmiddelen, hij zal dan zorgen dat deze terechtkomen bij de mensen die dit nodig hebben. Wij helpen Kennedy dan ook graag een handje mee om deze droom werkelijkheid te maken.

Wil je Kennedy een handje helpen met een donatie? Doneer dan aan het African Welfare Foundation, wij zorgen dan persoonlijk dat het geld bij Kennedy (of de Momma Kennedy Mission) terecht komt. Stuur ons even een berichtje (Facebook, Instagram of onze contactpagina) en wij nemen contact op met de stichting. Doneren kan via deze link: klik hier.

Kim Selig

Kim Selig woont in Amerika, maar is opgegroeid in Frankrijk. Kim is half Frans en half Vietnamees, dit zie je terug in de kunst die zij maakt. Het is altijd al de droom van Kim om een fulltime kunstenares te zijn. Ze hoopt dit nog te behalen voordat ze met pensioen gaat en wij van Around the world helpen Kim hier graag bij. Haar doel is om hoop en blijdschap te brengen naar mensen, een positieve impact maken met haar kunstwerken. De kunstwerken van Kim hangen momenteel in een aantal galerijen in Amerika. Wil je meer zien van haar kunstwerken, of een mooie schilderij kopen? Kijk dan in haar galerij via de link hieronder.

Maria Stupak

Dit is Maria Stupak uit Rusland. Maria wordt geïnspireerd door dieren en mensen, met name door kinderen. Maria houd dan ook van kinderboeken. Zeven jaar geleden werd Maria zelf moeder en toen begon ze met het tekenen van illustraties van en voor kinderen. Ze houd er ook van om haar kunst tot leven te brengen, om 'normale' dingen magisch te maken op papier "to make ordinary things look magical on paper".

 

PigeonPolly

Dit is PigeonPolly uit Litouwen. Haar naam is Alina en PigeonPolly is haar eerst fulltime project als een kunstenaar. Alina is een Freelance kunstenaar en gebruikt meestal waterverf. Ze houd er ook van om andere materialen te gebruiken en mooie texturen te creëren.

 

Ze houd van kunst door de vrijheid in mogelijkheden, "the freedom of possibilities". Ze voelt zich als een tovenaar die alles kan creëren wat ze zich maar kan bedenken. Dit helpt haar om zich zelfverzekerd te voelen. Alina houd er ook van om mee te doen aan competities zoals de Escucha Mi Voz Poster Contest in 2021. Ze houd ervan om nieuwe dingen te bedenken en anderen daar blij mee te maken.