Duurzaamheid

Werkwijze

Onze mensen
Voor een groot deel van onze producten werken wij samen met illustratoren en kunstenaars, van over de hele wereld. Deze creatievelingen steunen wij door hun te betalen voor ieder product dat wij verkopen. Ons doel is om zoveel mogelijk samenwerkingen aan te gaan en dus zoveel mogelijk creatievelingen te steunen, hun te helpen hun dromen werkelijkheid te laten worden. Door het werk uit handen te nemen geven wij illustratoren en kunstenaars de kans extra geld te verdienen met hun kunstwerken en illustraties.

Daarnaast werken wij graag samen met onbekende kunstenaars zoals straatkunstenaars en kunstenaars uit derde wereld landen. Ben jij een leuke kunstenaar tegengekomen, bijvoorbeeld op vakantie, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Stuur ons dan zijn of haar contactgegevens door, dan nemen wij contact op.

Ook werken wij samen met het African Welfare Foundation. Deze stichting zet zich in voor mensen in Kenia, Afrika. Op deze manier kunnen wij een extra bijdrage leveren. Wij werken met hun samen door o.a. samen op markten en beurzen te staan, en door hun te helpen nieuwe sponsoren te vinden. Wil je meer weten over deze stichting kijk dan op www.awf.charity.

Producten

Ansichtkaarten
Al onze ansichtkaarten zijn gedrukt op verantwoorde papiersoorten met een FSC keurmerk. De drukkerij die onze prachtige ansichtkaarten drukt werkt daarnaast samen met Trees for All, zo compenseren we CO2 en wordt er op basis van het aantal bestellingen een boom in Nederland en eentje in een Oeganda geplant.

Met de aanplant van nieuw bos in Oeganda vergroten we het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos en leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat. Dit bos, ook wel Kibale National Park in Oeganda beslaat circa 800 km2, dat is ruim de helft van de provincie Utrecht. Je vindt er 375 soorten bontgekleurde vogels en 70 soorten zoogdieren, waaronder de bedreigde franjeaap en chimpansee. Bomen kunnen er uitgroeien tot woudreuzen van wel 50 meter hoog. Door ontbossing in de afgelopen decennia is deze groene oase niet meer wat het ooit was. Trees for All helpt sinds 2018 mee aan het herstel van Kibale National Park. Lees hier meer over dit mooie project.

In totaal hebben wij tot nu toe 99KG CO2 gecompenseerd met dit project.

Memoblokken en briefpapier
Voor al onze memoblokken en briefpapier compenseren wij CO2 door een klimaatbeschermingsproject te steunen. Zo helpen wij het beschermen van het Amazone regenwoud in de regio Madre de Dios in Peru. De regio Madre de Dios maakt deel uit van de Vilcabamba-Amboró-corridor, één van de grootste gebieden met de hoogste biodiversiteit ter wereld. Naast bedreigde soorten zoals de mahonieboom, jaguar, poema, brulapen, ara's of de boa, leven hier verschillende inheemse volkeren, deels zonder contact met de buitenwereld.

Hun waardevolle leefgebied wordt echter bedreigd door het Transamazônica-wegenbouwproject dwars door Brazilië en Peru. Dit bevordert de migratie naar het ecologisch kwetsbare gebied en de daarmee samenhangende ontwikkelingen zoals landbouw en veeteelt. Dit leidt tot een massale ontginning van het bos, zoals te zien is aan het deel van de weg in Brazilië dat al opgeleverd is. Talrijke weerstanden, bijvoorbeeld van milieu- en inheemse groepen, hebben tot nu toe de voltooiing van het Peruaanse deel kunnen verhinderen. Sinds 2009 beschermt het klimaatbeschermingsproject een gebied van 100.000 hectare en helpt het de lokale gemeenschappen om het duurzaam te beheren.


In totaal hebben wij tot nu toe 77KG CO2 gecompenseerd met dit project.


Enveloppen
In de drukkerij die onze enveloppen bedrukt werken zij met de verzameldrukmethode: een techniek waarbij ze opdrachten met dezelfde eigenschappen tegelijk drukken, zodat we de perscapaciteit zo goed mogelijk benutten. Hierdoor besparen ze meer dan 50% CO2. Daarnaast is het papiersoort gemaakt van kringlooppapier en worden hiervoor er dus geen bomen gekapt, dit papier heeft het Blauwe Engel-keurmerk.

De overige CO2 compenseren we via Trees for All, deze compensatie voor CO2 wordt ook geïnvesteerd in het project in Oeganda. Hiermee wordt bijvoorbeeld het Uganda Wildlife Authority (UWA) betaald voor het lange termijn beheer van het park. Hiermee dragen we bij aan de bescherming en het herstel van Kibale National Park. Lees hier meer over dit mooie project. 

In totaal hebben wij tot nu toe 20KG CO2 gecompenseerd met dit project.

 

Stickers
Wij compenseren de CO2 van onze stickers via Trees for All, deze compensatie voor CO2 wordt ook geïnvesteerd in het project in Oeganda. Hiermee wordt bijvoorbeeld het Uganda Wildlife Authority (UWA) betaald voor het lange termijn beheer van het park. Hiermee dragen we bij aan de bescherming en het herstel van Kibale National Park. Lees hier meer over dit mooie project. 

In totaal hebben wij tot nu toe 5KG CO2 gecompenseerd met dit project.